934 224 640

Convivències

Convivències

El mes de setembre, a l’escola, és el moment de les convivències. Una jornada perfecta per passar un dia fora del centre i tenir hores per compartir amb els companys de classe. Les convivències sempre són a Pallejà, que per nosaltres és un lloc entranyable: un poble tranquil i acollidor, rodejat de natura. Al llarg del mes de setembre, i cada dia un grup diferent, hi han anat els alumnes de cicle superior de primària i tots els alumnes d’ESO.

Al matí, agafem l’autocar a l’escola. Ens esperen moltes hores de reflexions, jocs, dinàmiques, dinar, riure i conviure amb els companys. Aquest dia, a més, serveix per treballar a fons el lema del curs, que enguany, i per les circumstàncies inimaginables que hem viscut en els últims mesos, té a veure amb la pau: “La pau, un tresor per descobrir”. Un cop a Pallejà, hem començat amb una petita meditació per trobar la calma i pau interior, imprescindible per aconseguir viure en pau amb l’exterior. 

Després, els alumnes de primària han passat una bona estona fent rimar paraules per crear un rap de la pau. Així, amb imaginació i musicalitat, han sortit textos amb molt de flow i carregats de preocupacions sobre la realitat. Els de secundària, han pensat i parlat sobre com poden actuar ells per fer que hi hagi pau en el seu entorn més immediat. Han sortit molts temes i molt interessants: relacionats amb la família, amb els professors i els companys de classe i, evidentment, també amb la Guerra a Ucraïna, que tristament hem normalitzat però que segueix preocupant-nos molt. A partir d’aquestes aportacions personals, els alumnes han fet uns murals que ja tenim penjats al passadís de l’escola i que ens recorden com és d’important viure en un ambient de pau.

Després d’aquest matí dedicat al lema, ve el dinar de pícnic i l’estona de temps lliure per jugar i parlar amb els companys de classe (sempre un dels moments preferits).

No ens oblidem dels alumnes de batxillerat, que si ve ja no van de  convivències, sí que fan una sortida lúdica per compartir el dia amb els companys fora de l’escola. Han anat a fer snorkel a les Illes Medes, una bona aventura marina a l’Estartit.

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website