
Educació infantil
L’Educació Infantil, emmarcada entre els 3 i els 6 anys, contribueix significativament al desenvolupament emocional i afectiu, físic, motor, social i cognitiu dels infants.
L’aprofitament de les capacitats i la seva interrelació els ha de permetre créixer integralment, amb uns aprenentatges progressius i continuats, que posteriorment seguiran a l’Educació Primària.
Volem que el/les nostres alumnes habitin el món i convisquin amb els iguals de forma respectuosa. Per això, aprenem a raonar de forma crítica, aplicant el mètode assaig-error, el qual ens permet garantir la seva evolució.
- Com ho fem? Donem una resposta educativa individualitzada, reforçant al mateix temps la pertinença al grup. Treballem per projectes, a través de l’experimentació i la manipulació, sobretot les Matemàtiques i la Llengua.
Objectius principals
- El desenvolupament afectiu
- El creixement personal dels infants
- La formació d’una imatge positiva i equilibrada d’ells mateixos
- El descobriment de l’entorn, de les possibilitats del seu propi cos, del moviment i dels hàbits de control corporal, perquè actuïn cada vegada d’una manera més autònoma
- La possibilitat d’experimentar, de relacionar-se i de comunicar-se amb les altres persones, infants i persones adultes, per mitjà dels diferents llenguatges, establint vincles i relacions amb les corresponents pautes elementals de convivència, de relació i de respecte al principi de no-discriminació.

Experiències d'etapa
Descoberta d'un mateix i dels altres
Acompanyem els infants en el seu autoconeixement, en la gestió de les emocions, les relacions afectives i l’acceptació de les pròpies possibilitats i les dels altres, els hàbits i l’autonomia.
Descoberta de l'entorn
Ajudem els infants a conèixer el seu entorn a través de l’experimentació, l’observació i el raonament.
Comunicació i llenguatges
Creem situacions on s’estimula l’escolta, l’expressió, la interpretació, la creació, la creativitat, l’observació i l’experimentació.
Educació emocional
Posem a l’abast dels infants eines per identificar i gestionar les seves emocions i comprendre les que senten altres. Espais que ajuden a coneixe’ns millor i empatitzar amb la resta.
Treball cooperatiu
Incentivant la responsabilitat compartida i a través del diàleg, dissenyem espais de trebaln el els quals els infants raonen, argumenten i arriben a acords.
Joc simbòlic
El joc simbòlic és un dels tipus de joc predominants en aquesta etapa, on per mitjà de racons temàtics, l’alumnat recrea o idea situacions quotidianes que els ajuden a comprendre i a interioritzar determinats...
Acció tutorial
Valorem molt la relació amb les famílies per potenciar i promoure el desenvolupament de l’infant conjuntament.